Het Museum doet een project in de Kazernes van Elsene

Met het Museum van het Kapitalisme werden we geselecteerd om de kazerne van Elsene te bezetten in een overgangsperiode tussen vandaag en de werken in 2023. Hier vindt u een lijst van alle geselecteerde projecten die actief zullen zijn in de voormalige kazerne, in SEE U.

Het kapitalisme onder de loep

Het kapitalisme: bron van woede, welvaart, ongelijkheid, productie, vervuiling, oplossingen, depressie, kansen, dominantie, vrijheid en noem maar op?
Wat verstaan we juist onder dit systeem en zijn er alternatieven?
In dit project gaan we als studenten op zoek naar wat we juist verstaan onder het Kapitalisme. We willen een systemisch inzicht verkrijgen in maatschappelijke vraagstukken en onze bevindingen vertalen in een ‘tentoonstelling’ die openstaat voor het grote publiek. Het doel van deze tentoonstelling: het debat constant te voeden door een mentale en fysieke ruimte te creeren waar ons huidige systeem in vraag kan worden gesteld. Hiervoor is een ruimte voorzien in de oude Kazernes bij het station van Etterbeek die open zal zijn voor het publiek. Deze ruimte kan door onszelf artistiek, pedagogisch of zelfs ludiek ingevuld worden.

Principes:
Zonder hiërarchie
Collectief leren op het gebied van:
Houtbewerking, Lassen, Electronica, Grafiek, Zelfbeheer, ….
Kritisch en geëngageerd
Niet partijgebonden
Een blik weider dan de campussen
Tweetalig
Vergadering overdag en ‘s avonds, ULB/VUB

Contacteer ons indien je interesse hebt om bij te dragen aan dit project.
samuel@kapitalismemuseum.org